SAMENLEVEN 3 – Tour de France

De ervaring waarin ik je nu wil meenemen is van een tijd terug, toen ik op vakantie was. Het lijkt nu niet meer actueel. Voor mij is dat het wel, ook vanwege de negatieve gebeurtenissen in Londen. Dat gaat ook over samenleven, maar dan  in de slechtste zin. Ik wil je deelgenoot maken van positieve ervaringen. Komen ze van dezelfde kant? Ik zou zeggen: tel de 10+ verschillen.

Nyons

We zijn in Nyons naar de Tour de France gaan kijken. Op een vlak stuk, weliswaar na een bocht, maar het peloton (ze waren er al een uur na de start) was in een vloek en een zucht voorbij. En er waren enorm veel toeschouwers, gigantische lange files om uit het gedrang weg te komen.

Het samenleven liet zich daar van zijn beste kant zien. Iedereen keek er blijmoedig om zich heen. Niemand mopperde, schold, keek verongelijkt. We keken in drie rijen achter elkaar naar voorbij racende wielrenners. We parkeerden onze auto’s op een smalle weg in 2 km. achter elkaar en wachtten lang en geduldig voordat we konden wegrijden.

En waarom?

Waarom willen mensen zo graag samen zijn? Waarom willen ze zo graag hetzelfde doen? Waarom kiezen ze voor een evenement als de Tour de France, om daar, hutje mutje, in een flits, over elkaar heen buitelend, iets van de wielrenners in real time te kunnen zien? Wie van die toeschouwers hebben de rest van de etappe gezien? Ik, maar wel op de Franse televisie, op het terras van de camping waar ik was. Ik heb niet alles meegekregen, maar één ding weet ik nog wel: Thor Hushovd won.

Advertenties

Over iljas

Ben jij die professional die zich regelmatig afvraagt of hij of zij wel op de goede weg zit? Ben jij die professional die weer met plezier aan het werk en in het leven wil staan? Die effectief wil zijn in de communicatie met andere professionals? Met 'Een goed gesprek met' help ik jou om antwoord te vinden op je vragen. Ik ben als trainer, adviseur, communicatiedeskundige degene die jou en andere professionals helpt met aandacht voor jouw effectiviteit en plezier in die professionele rol. Dus als jij wel wat ondersteuning kunt gebruiken, dan kun je contact opnemen met mij. Lees ook mijn blog: iljasblog. Ik neem je er mee in mijn principe: 'being professional', op allerlei terreinen.
Dit bericht werd geplaatst in communicatie, flow, kleurrijk, plezier, SAMEN LEVEN, Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op SAMENLEVEN 3 – Tour de France

 1. Stan Lenssen zegt:

  We komen graag bij elkaar om feest te vieren, iets moois mee te maken of samen iets prachtigs op te zetten.
  Maar soms verliezen we ons verstand. Dan komt de aap weer boven in de jungle van de grote stad.
  Mensen zijn een beetje maf Ilja.

  • iljas zegt:

   Stan, misschien heb je gelijk. Ik wilde met deze tekst laten zien dat veel mensen samen met dezelfde drive ook positief kunnen samen zijn. Ik heb nog meer voorbeelden. Kom ik in de komende weken op terug.

   • Stan Lenssen zegt:

    Hoi Ilja,
    Ik vind het een mooie gedachte dat jij juist de positieve kant wilt laten zien.
    Ik zie uit naar wat je in de komende weken publiceert. Lekker om te lezen.
    Succes!
    Oh, en tot volgende week 🙂

 2. Pingback: SAMENLEVEN 4 – Buitenkunst | Ilja's Blog

 3. Pingback: SAMENLEVEN 5 – Lowlands #ll11 | Ilja's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s